مسابقات جهانی Brilliant Blue Challenge در ایران

Brilliant Blue Challenge یک رقابت نوآوری جهانی برای دانش‌آموزان دبیرستانی است که توسط شرکت Brilliant Labs (یک سازمان غیرانتفاعی کانادایی) سازماندهی شده و مورد تأیید سازمان ملل، برای توسعه پایدار اقیانوسها می‌باشد. این تجربه بین‌المللی الهام‌بخش، تا امروز تیم‌هایی از بیش از ۳۰ کشور را گرد هم می‌آورده و این برنامه برای نوجوانان بستری را فراهم نموده تا از صنایع مرتبط با اقیانوس حمایت کرده و به اقتصاد آبی کمک نماید.

این چالش به صورت تیمی برگزار می‌شود و در آن دانش‌آموزان تحت راهنمایی مربیان، اقدام به ساخت پروژه‌های نوآورانه در مدت زمان مشخص (حدود چند هفته تا چند ماه) با موضوعاتی پیرامون اقیانوس، دریا و منابع آبی پرداخته و سعی در برطرف نمودن چالشهایی در این خصوص می نمایند، در پایان با ارائه را هکارهای پیشنهادی ودفاع از آن با یکدیگر به رقابت می پردازند.

اهداف کلیدی شامل موارد زیر است:

  • افزایش آگاهی درباره فرصت‌های شغلی و آموزشی وسیع در صنایع مرتبط با دریا، اقیانوس و کشتیرانی.
  • تشویق دانش‌آموزان به استفاده از مهارت‌های STEAM برای حل مشکلات واقعی.
  • پرورش مهارت‌های نرم، فنی و کارآفرینی دانش‌آموزان.
  • فراهم کردن بستر یادگیری تجربی و ارتباط دانش‌آموزان با اساتید مجرب صنعت و دانشگاه.

چرا مسابقات برلینت بلو برای دانش‌آموزان ایرانی اهمیت دارد؟

  • ارتباط با مسائل ملی: یکی از مسائل مهم ملی و تاثیرگذار در کشور مسائل پیرامون دریاها و بسترهای آبی کشور از جمله خلیج فارس، دریای عمان، دریای خزر و رودخانه‌ها همچون زاینده رود، دریاچه ارومیه، تالاب‌ها و دیگر اکوسیستم‌های آبی و چالش‌های زیست محیطی در این خصوص می‌باشد. این مسابقات به دانش آموزان این امکان را می‌دهد تا راه‌حل‌های نوآورانه برای سلامت و پایداری این منابع ارزشمند به دست آورند و این دستاوردها را در راستای بهبود و رشد کشور بکار گیرند.
  • توسعۀ مهارت‌های آینده: دانش‌آموزان مهارت‌های حیاتی قرن 21 را کسب می‌کنند: حل مسئله، تفکر انتقادی، کار گروهی، رباتیک، برنامه‌نویسی، تحلیل داده و مهارت‌های ارائه در یک زمینۀ عملی.
  • آگاهی از مسیرهای شغلی: دانش‌آموزان را با مشاغل نوظهور در اقتصاد آبی، علوم ‌زیست‌ محیطی، مدیریت منابع آب و زمینه‌های مرتبط، آشنا کرده که به انتخاب‌ رشته‌های تحصیلی و حرفه‌ای در آینده کمک می‌کند.
  • هم‌راستایی با اهداف جهانی: به دانش‌آموزان این امکان را می‌دهد که به طور موثری در تلاش‌های پایدار جهانی که توسط پروژۀ اقیانوس‌های ده سالۀ سازمان ملل ترسیم شده، مشارکت کنند.